Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två års fängelse för cannabisodling

En 26-årig örebroare odlade drygt 1,3 kilo cannabis – för eget bruk.
Men tingsrätten köper inte hans historia och dömer honom till två års fängelse.

Annons

Den 26-årige mannen startade odlingen i sin lägenhet i december förra året. När polisen slog till mot honom tre månader senare fann man drygt 1,3 kilo cannabis.

Mannen har erkänt odlingen, men hävdar att den var för eget bruk. Örebro tingsrätt anser att det rör sig om för stora mängder för eget bruk, även om plantornas har förhållandevis lite THC – ämnet som gör användaren hög.

En polis vittnade under rättegången att odlingen var ovanligt välorganiserad och omfattande med teknisk utrustning. Även polisen menar att odlingen var för stor för eget bruk.

Alla fönster i lägenhetens tre rum hade maskerats och fläktar och lampor fanns installerade. En fläkt pumpade runt varm luft från ett stort element i odlingsrummet. Där fanns också 20 olika sorters växtnäring.

26-åringen har varit deprimerad och sökt hjälp för det flera gånger. Cannabisen använde han för självmedicinering, och han har själv berättat att han kände sig väldigt nöjd när han blev självförsörjande på drogen. Han gjorde en rättspsykiatrisk undersökning, och läkaren kom fram till att mannen inte har någon psykisk störning, och att han därför inte ska överlämnas till rättspsykiatrisk vård. Örebro tingsrätt dömer honom därför till två års fängelse för grovt narkotikabrott och narkotikabrott

Mer läsning

Annons