Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två brutala överfall vid Kårhuset på kort tid

På kort tid har det inträffat två oprovocerade misshandelsfall vid Kåren där fler gärningsmän har attackerat ett ensamt offer, bland annat med sparkar mot huvudet. Nu tittar polisen på ett eventuellt samband: – De verkar inte ha varit ute efter att råna. Det handlar om rent våld, säger Åsa Berggren hos Örebropolisen.

Annons

Sent på tisdagskvällen överfölls en 24-årig man av tre okända män på universitetsområdet i närheten av Kåren.

– Det ska ha varit en ful misshandel, förutom sparkar mot huvudet ska gärningsmännen även ha stampat offret i huvudet, berättar Åsa Berggren, chef på utredningsenheten hos polisen i Örebro.

Attacken ska ha varit helt oprovocerad och offret kände inte igen gärningsmännen. I lördags inträffade en liknande misshandel i närheten av Kåren. En man överfölls av flera okända gärningsmän.

– Tillvägagångssättet ska ha varit likadant. Men signalementen går inte riktigt ihop, men samtidigt är det ju ofta svårt med signalement.

Offren har inte i något av fallen blivit rånad, utan det har istället handlat om rent våld. Polisen rubricerar båda händelserna som grova misshandlar. Båda offren fördes till USÖ, men ska nu ha lämnat sjukhuset.

Polisen är angelägna om att få in iakttagelser från platsen. 

Mer läsning

Annons