Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två gripna för brutal våldtäkt

Två män, en 31-åring och en 38-åring, har nu gripits och anhållits misstänkta för grov våldtäkt mot en 20-årig kvinna i Örebro natten till i lördags.

Annons

- Båda är misstänkta för en mycket rå och utdragen våldtäkt i en lägenhet på norr i Örebro, med övergrepp under flera timmar säger polisens informationschef Torbjörn Carlson.

Kvinnan fördes till Universitetssjukhuset i Örebro. Anmälan kom under lördagen och männen har under helgen sökts av polisen. Ett intensivt sökande har pågått på flera olika adresser i Örebro. Under måndagsförmiddagen greps en av dem.

På eftermiddagen beslutade åklagaren att den andre mannen skulle anhållas i sin frånvaro.

- Han greps kort efteråt i en bostad i Örebro, säger Torbjörn Carlson. Polisen hade satt in extra poliser i sökandet efter männen. När en av dem gripits fanns oro för att den andre mannen skulle ana vad som skett och fly.

Förhör med båda pågick under måndagskvällen på polishuset i Örebro.

- Det finns ännu inga uppgifter om deras inställning till misstankarna. Vi har heller inte klart för oss under vilka omständigheter männen och kvinnan befann sig i lägenheten.

Förhören fortsätter under tisdagen.

- Det finns inga misstankar om samband med ouppklarade överfallsvåldtäkter i Örebro. Det här är ett fall som utreds för sig, säger Torbjörn Carlson.

Utredningen pågår på polisens rotel för grovt våld.

Mer läsning

Annons