Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två misstänks för storsmuggling av alkohol

Två örebroare misstänks för smuggling via Helsingborg av 1 590 liter starköl, 175 liter sprit, 158 liter cider och 102 liter vin. Det är kammaråklagare Anna Broomé i Helsingborg som åtalat de båda vid Örebro tingsrätt.

Annons

Fördelat på burkar och flaskor innebär införseln 4 824 burkar starköl, 202 flaskor starksprit, 47 tetra och 12 flaskor vin samt 480 burkar cider.

Båda är i 40-årsåldern.

Anna Broomé skriver i stämningsansökan att männen brutit mot gällande regler genom att passera tullen i Helsingborg utan att göra en anmälan om det som fanns i bilen.

Åklagaren har ett alternativt yrkande i smugglingsåtalet.

Alternativet innebär att en av männen medverkat genom att låna ut sin skåpbil till den andre och överlämna 4 000 euro att användas för alkoholinköp, och på så sätt förmått motparten att genomföra smugglingen.

Släpptes efter förhörI inledningen av utredningen satt båda anhållna men släpptes efter att förhör hållits.

Bevisning vid rättegången i Örebro blir bland annat beslagsprotokoll och förteckningar över alkoholbeslag. Annat bevismaterial är kvitton , anteckningar och namnlistor som också beslagtagits.

En av männen åtalas också för olovligt innehav av alkohol genom de beslag som gjorts i hans bostad i Örebro och som består av närmare 140 liter sprit, 83 liter vin, 22 liter öl och 50 liter cider.

Åklagaren begär vid rättegången att all beslagtagen alkohol förverkas, alltså övergår till staten och förstörs.

Ingen av de åtalade har erkänt under polisutredningen.

Mer läsning

Annons