Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två misstänks ha våldtagit man

En man misstänks ha blivit våldtagen i en lägenhet på Väster i Örebro under tisdagskvällen. Två män sitter nu anhållna på sannolika skäl misstänkta för delaktighet i brottet.

Annons

Mannen, som är i 30-årsåldern, misstänks ha utsatts för våldtäkten i en lägenhet på Väster på tisdagskvällen. Larmet inkom till polisen klockan 23.23. Mannen ska själv ha larmat polisen.

Två män, 19 och 34 år gamla, greps runt midnatt för brottet. Vid lunchtid på onsdagen anhölls männen av jouråklagare. 19-åringen är anhållen på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt medan 34-åringen anhållits för medhjälp till våldtäkt. Båda männen nekar till brott. 

Enligt åklagare Åsa Hiding, som leder förundersökningen, är männen bekanta med varandra sedan tidigare.

- De har befunnit sig i samma lägenhet och känner varandra. Det är ingen som har blivit överfallen av någon okänd person utomhus, det har hänt inomhus i en lägenhet, säger Åsa Hiding.

Under förmiddagen har polisens tekniker genomfört en undersökning av brottsplatsen. Offret fördes till USÖ för kontroll under natten. Under onsdagsförmiddagen har förhör hållits med de två misstänkta

I morgon, torsdag, kommer åklagaren att ta ställning till om hon ska begära männen häktade. Dessförinnan väntar förhör med de inblandade. 

- Sannolikt under morgondagens eftermiddag kommer jag att ta ställning till det, säger Åsa Hiding. 

34-åringen är sedan tidigare dömd för flera sexualbrott. 2011 dömdes han till fängelse i ett år och sex månader för försök till våldtäkt och 2010 sex månaders fängelse för bland annat sexuellt ofredande, misshandel och olaga hot. 19-åringen är inte känd av polisen sedan tidigare.

Vet du mer om händelsen? Kontakta NA - mejla till [email protected] eller sms:a till 72019.

Mer läsning

Annons