Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två nya kvinnoöverfall

(UPPDATERAD) Polisen anser att allt tyder på att samma man står bakom söndagsmorgonens två kvinnoöverfall i Örebro, då en 64-årig kvinna utsattes för våldtäkt och en 23-åring för våldtäktsförsök.

Annons

Men det kan också finnas ett samband med de många tidigare överfallen på kvinnor i Örebro senaste året, fyra våldtäkter och åtta våldtäktsförsök. I de fallen misstänker polisen två olika gärningsmän.

-Det kan vara en av de två männen som nu på nytt slagit till, säger polisens informationschef Torbjörn Carlson.

Strax före 06 30 på

söndagen utsattes en 64-årig kvinna, som var på väg till jobbet, för våldtäkt vid Egnahemsgatan nära Vallmoplan, på väster i Örebro.

En stund tidigare hade en 23-årig kvinna överfallits på Karlslundsgatan.

-I det fallet blev gärningsmannen skrämd av en person som kom gående i närheten och våldtäktsförsöket avbröts.

Mannen beskrivs

i båda fallen som ljushårig, omkring 25 år mellan 170 och 175 centimeter lång. Han cyklade och hade en mörk luvtröja.

-Det är en beskrivning vi känner igen också från vissa av de tidigare överfallen, säger Torbjörn Carlson.

En stor grupp med poliser från Örebro, Rikskriminalen och Dalapolisen arbetar nu med utredningen om alla kvinnoöverfallen.

-Under söndagen hölls flera förhör och en stor dörrknackning organiserades i området där söndagsmorgonens överfall inträffade.

Torbjörn Carlson säger

att de båda kvinnorna naturligtvis mår dåligt efter det som hänt men att några inledande förhör hållits.

Den som har

-Vi är mycket angelägna om att kunna lösa fallen snarast. Länspolismästare Kalle Wallin har ordnat så att vi fått ytterligare förstärkning genom poliser från Dalarna.uppgifter att lämna kan ringa polisens nationella nummer 114 14.

-Vi hoppas att alla som har något att berätta verkligen hör av sig. Det den enskilde tycker är oviktigt kan för oss vara mycket angeläget. Bäst är att låta oss avgöra tipsets värde.

De tolv tidigare överfallen i Örebro har skett sedan september förra året. Men det finns också ouppklarade överfall längre tillbaka i tiden där polisen heller inte utesluter ett samband med överfallen senaste året.

Mer läsning

Annons