Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två nya restaurangeröppnar i Kompassen

Kompassen kommer att bli Örebros nya mattempel. Till sommaren öppnar två nya matställen. Dessutom ska både Pitchers och East West Sushi utöka sina lokaler i höst.

Annons

Det är i Expertbutikens gamla lokaler i hörnan Stortorget/Kungsgatan som en lokal aktör kommer att öppna en bistro med uteservering. Enligt fastighetsförvaltare Peter Johnson, på Pare Fastigheter, som förvaltar Kompassenhuset, så kommer bistron att servera lättare rätter och dagens lunch med tillbehör.

– Ägaren har skrivit kontrakt men vill vara anonym tills vidare. Just nu pågår ombyggnaden för fullt och sen ska lokalen inredas. Vi räknar med att den öppnar runt den 1 juni, säger Peter Johnson.

– Det är en mycket eftertraktad lokal med ett fantastiskt läge.

Asiatiskt

Nattklubben Cadillac bar, som låg på Kungsgatan 4 och som också hetat Babar och Njuta, har klappat ihop sin verksamhet. Där ska nu restaurang Spicy Hot öppna, en konceptkedja med thailändsk asiatisk inriktning. Kedjan finns redan i Västerås, Eskilstuna och Norrköping.

– De nattklubbar som tidigare varit i lokalen har ju renderat en del problem. Nu kommer en bra och seriös aktör med ett nytt och spännande koncept till Örebro. Vi river nu den gamla inredningen och kedjan kommer med sin egen.

– Öppningen blir framåt sommaren, omkring den 1 juli kan vara tänkbart, säger Peter Johnson.

Hur blir det med sprittillstånd och uteservering?

– Det är ju en restaurang så jag tror säkert att de kommer att söka tillstånd, även om sprit inte är någon stor del i verksamheten. Planer på uteservering finns men eftersom Kungsgatan ska byggas om efter sommaren så blir det kanske lite provisoriskt.

Pitchers och East West Sushi, som ligger i Kompassenhuset men på Engelbrektsgatan, kommer att genomgå en rejäl make over.

Premiär i höst

– Båda lokalerna kommer att rustas och bli större till ytan. Sushirestaurangen blir knappt dubbelt så stor. För Pitchers är ambitionen att bygga på en övervåning inåt bilparkeringen, där vi gör en omfördelning av platserna så det blir lika många som i dag.

– I sommar kommer dock båda restaurangerna att se ut som i dag, först i höst bygger vi om dem med preliminär nyöppning i oktober–november.

Finns det inte redan i dag för många restauranger i Örebro?

– Jag har svårt att svara på det eftersom jag inte bor i Örebro, men Kompassens läge är ju bevisligen utmärkt för mat och uteliv och med Spicy Hots etablering så tar vi bort en nattklubb och lägger till en restaurang.

Mer läsning

Annons