Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två stal stora mängder knark

Två örebroare, en man och en kvinna, döms till fleråriga fängelsestraff för inbrott och stöld av en mängd narkotikaklassade medel.Bland det stulna fanns närmare 5 000 narkotikaklassade tabletter av olika slag och nära 300 flaskor metadon. Det var Beroendecentrum vid Universitetssjukhuset i Örebro som utsattes.

Annons

De båda dömda är i 20-årsåldern och straffet blir fyra och ett halvt års fängelse vardera.

Läkemedlen hade ett värde på 200 000 kronor. Men polisutredningen visar att värdet klassats som betydligt högre om medlen kommit ut på narkotikamarknaden till missbrukare.

Örebro tingsrätt konstaterar i domen att fängelsestraffet normalt skulle blivit åtta år för var och en. Men eftersom det blev ett ingripande direkt vid stölden, och de inte hann få ut narkotikan på marknaden, blir straffet lägre.

Vid polisens genomgång hittades narkotikaklassade preparat i väskor och kläder. Enligt utredningen fanns också en mängd preparat utplockade och uppställda i rummet.

När mannen och kvinnan greps hade han en kofot med sig och hon en hammare. Två plastsäckar med mediciner hade slängts ut och påträffades utanför ett sjukhusfönster.

Båda döms också för andra brott, bland annat stöld av en handväska som en nyopererad patient på Universitetssjukhuset förvarade i sitt patientrum.

De dömda ska vara kvar på häktet i avvaktan på att börja avtjäna fängelsestraffen. Domen innebär också att de har att betala solidariskt skadestånd till Örebro läns landsting.

Mer läsning

Annons