Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två stora bostadsbyggen på gång på norr

Örebro fortsätter att växa på norr. HSB startar bygget av 116 bostadsrätter i maj och Öbo planerar att börja bygga 70 hyresrätter i höst.

Annons

Bostadsrättsföreningen Honnören blir HBS största projekt med bostadsrätter i Örebro på 20 år. Adressen blir Pionjärgatan i Rynningeåsen.

– Vi ser ett ökat intresse för nybyggda lägenheter i Örebro. Därför startar vi alla 116 lägenheterna som en etapp. Honnören blir vår största bostadsrättsförening i Örebro på 20 år, säger Magnus Larsson, byggchef på HSB Mälardalen i ett pressmeddelande.

De 116 bostäder är från ettor på 28,5 kvadratmeter till femmor på 118 kvadratmeter. Bostäderna började säljas i februari och ungefär hälften av dem är redan förhandstecknade. De som har tecknat sig är inbjudna till det första spadtaget den 25 maj. Inflyttning beräknar man kan ske 2017.

Samtidigt ligger Öbo i startgroparna för ett projekt med 70 hyresrätter på en tomt längs med Grenadjärgatan. Det är från ettor på 27 kvadrat till fyror på 87 kvadrat. Här räknar man att få spaden i jorden någon gång under senhösten 2015.

– Det här är ett sätt att förtäta staden och tillföra något nytt och intressant i stadsmiljön, säger Ulf Rohlén, vd Öbo, i ett pressmeddelande.

Mer läsning

Annons