Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tvingade till sig en väska- från kvinna med spädbarn

En 58-årig kvinna åtalas för att ha tvingat till sig en väska från en kvinna som satt i en bil i Örebro tillsammans med ett spädbarn.

Annons

Samtidigt åtalas en 24-årig kvinna för att ha varit med vid stölden. 58-åringen misstänks för grov stöld, den andra för rån och olaga hot.

Kvinnan i bilen satt ensam kvar med spädbarnet sedan hennes väninna för en kort stund lämnat fordonet och lagt en väska kvar på sätet. Då kom de två som åtalats.

Den äldre ska ha ryckt upp dörren och tagit väskan.

Hänsynslöst

Åklagaren beskriver brottet som särskilt hänsynslöst eftersom 58-åringen tvingade sig in i bilen, men också för att kvinnan som satt där hade ansvar för ett spädbarn och inte snabbt kunde lämna. 58-åringen tappade väskan.

Skulle döda henneNär kvinnan i bilen försökte ta tillbaka den ska 24-åringen ha ryckt tag i hennes armar, dragit och knuffat och skrikit att hon skulle döda henne.

Den som utsattes har sagt att hon blev mycket rädd och upplevde det som hände som en akut fara. Vittnen finns och även en film som visar händelseförloppet. Båda de misstänkta sitter häktade.

Mer läsning

Annons