Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tyst minut på Gustavsvik

I dag samlades norrmännen på en tom yta på campingplatsen i Gustavsvik för att hålla en tyst minut.

Annons
Tyst minut. Familjerna Leikvang, Kristiansen, Steen, Aune, Teksdal och Johnsen från Fosen i Norge samlades klockan tolv på Gustavsviks camping för att hedra offren och begrunda det som hänt i deras hemland.Bild: PETTER KOUBEK

Klockan tolv i dag hölls en tyst minut över hela Norden. På Gustavsviks camping stannade semesterlediga norrmän upp för att samlas en stund och hedra offren i hemlandet.

– Det är förfärligt. Det finns inga ord för det.

Solbjörg Johnsen har sedan ett par dagar tillbaka bott på campingplatsen vid Gustavsvik. Hon är där tillsammans med släkt och vänner från Fosen utanför Trondheim i Norge. Solbjörg berättar att de följt nyhetssändningarna på tv men att de samtidigt har känt sig långt borta och fjärmade från katastrofen eftersom de har semester och är utomlands.

– Det är så overkligt fortsätter hon. Vi åker hem om någon dag och då får vi se om det är någon vi känner som är drabbad.

En annan kvinna i sällskapet påpekar att det är en tragedi.

– Jag tänker på han som gjord det, hur hans föräldrar har det nu.

Hon ruskar lite på huvudet som för att skaka av sig tankarna.

Tyst minutNär klockan närmar sig tolv kommer flera ut från husvagnar och förtält. De samlas på en tom gräsyta. Någon ropar på barnen som leker en bit bort. De kommer också ställer sig vid sina föräldrar, ser lite frågande ut men förstår att det är något viktigt. Ingen har någon exakt klocka men plötsligt är det som om tiden stannar. Alla står stilla och tysta, försjunkna i sig själva.

Mer läsning

Annons