Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ubåtsvittne träder fram i tidning

Ett av de vittnen som satte i gång en ubåtsjakt i Stockholms skärgård den 31 oktober träder nu fram. I Örebro greps två pojkar misstänkta för mordbrand. Här är nattens nyheter i korthet.

Annons

Lokalt

Någon försökte tända på Navets skola på söndagskvällen. Två gånger fattade skolan eld. Under natten har två pojkar gripits misstänkta för mordbrand.

– Det ser ut som att det var toapappersrullar som kastats in. De glödde när räddningstjänsten kom fram. Som tur var hade det inte tagit sig i vätskan, säger Henrik Dahlström.

Sverige

Ubåtsvittne träder fram i tidning

Ett av de vittnen som satte i gång en ubåtsjakt i Stockholms skärgård den 31 oktober träder nu fram. Båtmekanikern Robin Klameth berättar för Dagens Nyheter att han kunde ha kolliderat med farkosten utanför Stavsnäs.

- Där borta kom ubåten! Jag var tvungen att stanna annars hade jag krockat med den, säger Klameth när han guidar tidningens reporter i farleden i Värmdö kommun.

Världen

Oxfam: De rikaste äger snart hälften

Om inget drastiskt görs så kommer den rikaste procenten av jordens befolkning nästa år att äga mer än alla andra tillsammans, varnar Oxfam.Samtidigt lever en miljard människor på mindre än tio kronor om dagen.

- Omfattningen av de globala orättvisorna är helt enkelt svindlande, konstaterar hjälporganisationens ordföranden Winnie Byanyima, enligt AFP.

Sju anklagade för IS-cell i Israel

Sju israeliska araber anklagas för att ha försökt bygga upp en cell av terrorgruppen Islamiska staten (IS) i Israel, skriver Haaretz. Enligt säkerhetstjänsten Shin Bet ska de bland annat ha försökt köpa vapen, i syfte att genomföra attacker mot säkerhetspersonal och mot druser i landet.

Ekonomi

Shanghaibörsen öppnade med ett ras

Börsen i Shanghai rasade med nästan sex procent när den öppnade på måndagsmorgonen. Det kraftiga fallet kom efter att myndigheterna i fredags förbjudit tre stora finansbolag att öppna nya konton för en sorts hävstångshandel, där lånade pengar används för att investera i aktier eller fastigheter.

Mer läsning

Annons