Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ungdomar roadesig med misshandel

Han trodde att slutet var nära när han låg hopkrupen på marken för att skydda sig mot slagen och sparkarna och efteråt kräktes han i polisbilen.

Annons

Det var i höstas en örebroare överfölls på väg hem från jobbet. Två grabbar, 18 och 19 år hade tagit bussen från Lindesberg, in till Örebro. Där delade de en flaska sprit men hade trots det tråkigt, när de kom på att de skulle skrämma en man som kom gående.

De båda grabbarna förklarade vid rättegången att det var svårt att förstå, men de beslöt sig för att skrämma mannen för att det var roligt. Några tankar på att slå honom hade de inte.

Oavsett hur tankarna gick, bar det sig inte bättre än att de båda började slå mannen. När han försökte fly undan drog de omkull honom på marken och fortsatte båda två att slå den liggande mannen och sparka honom.

Ett dussin slag och flera sparkar delade de ut, innan de hejdades av förbipasserande som skrek åt dem att sluta. Polis larmades och den misshandlade örebroaren fördes till sjukhus, rejält mörbultad.

Han tänker fortfarande på händelsen och har fått svårt att sova på nätterna.

Tingsrätten har nu dömt 18-åringen från Lindesberg och 19-åringen från Kopparberg till samhällstjänst i 100, respektive 130 timmar för grov misshandel. De ska även solidariskt betala 22 233 kronor i skadestånd till mannen de misshandlat.

De dömda grabbarna motsätter sig inte att de är skadeståndsskyldiga men tycker att skadeståndet borde jämkas till noll kronor. De menar att örebroaren är medvållande, eftersom även han slog mot dem under tumultet.

Mer läsning

Annons