Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ungdomsförbund kräver hen-toaskyltar 

Rädda Barnens ungdomsförbund vill ha mer jämställdhet och tillgänglighet – genom att sätta upp könsneutrala toalettskyltar.

Annons
Sådana här könsneutrala toalettskyltar kommer Rädda Barnens Ungdomsförbund sätta upp på tisdag.

Aktionen kommer att genomföras över hela landet i morgon av olika ungdomsförbund inom Rädda Barnen. För Örebros del kommer aktionen att ske på universitetet.

– Vi vill ha en mer jämställd arbetsplats var det än är, och nu blev det skolan för det flesta av oss håller till där, berättar Sargol Nisstany, ordförande i Rädda Barnens ungdomsförbund i Örebro.

Varför gör ni den här aktionen?

– Vi anser att könsuppdelningen är onödig och vi vill se till att de som inte kan identifiera sig som antingen tjej eller kille ska känna sig välkommen. Tanken är att nå upp till en norm som tillåter både tjejer och killar och folk som inte kan identifiera sig med sig själva.

Vad säger du om själva skyltarna ni sätter upp?

– Jag tycker att den presenterar precis det vi vill nå fram. En tjej, en kille och en som inte riktigt identifierar sig med sig själv.

Har ni fått några reaktioner?

– Jag vet att de i Stockholm fått en hel del uppmärksamhet och att tidningarna hört av sig. Vi har väl inte riktigt hört så mycket än, men det beror också på att vi är en rätt ny förening och inte så etablerade. Troligen får vi höra mer under tisdagen, säger Sargol Nisstany.

Mer läsning

Annons