Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Uppgift till NA: huggen nära ta i halspulsådern

(UPPDATERAD 14:32) Enligt uppgift till NA tog knivhuggen mot 36-åringen i huvudet, på armarna och i halsen, bara millimeter från halspulsådern. Samtidigt klarnar polisens bild av fredagens knivrån i centrala Örebro. 

Annons

En 28-årig man överlämnade sig själv till polisen i helgen och sitter sedan dess anhållen misstänkt för försök till mord.

- Vi håller fortsatta förhör med den anhållne 28-åringen under dagen. Vi kommer också att förhöra diverse andra personer som kan känna till något om händelsen, säger Lars-Olof Lundh, chef för enheten grova brott på Örebropolisen.

Knivrånet var våldsamt. Enligt uppgifter till NA på måndagen har den rånade 36-årige mannen knivhugg i pannan, bakom ena örat, på över- och underarmarna samt på halsen, bara millimeter från halspulsådern.

Det låter som allvarliga skador. Kan du berätta mer om det?

- Nej, jag har inga uppgifter att lämna om detta, säger Lars-Olof Lundh.

I de inledande förhören har 28-åringen, enligt polisen, lämnat detaljer som stämmer väl överens med den bild polisen själv hade av händelsen på Slottsgatan i centrala Örebro i fredags morse.

- Knivrånet föregicks av en fest i en lägenhet på den aktuella adressen. Men vad som inträffat på festen som lett fram till dådet vet vi ännu inte, säger Lars-Olof Lundh.

Var inträffade rånet, i lägenheten eller någonstans utanför?

- Brottsplatsen är ännu inte specificerad. Vi har adressen, men om brottet inträffat i lägenheten eller i trapphuset är ännu oklart.

Finns det vittnen till händelsen?

- Det bör det finnas. Det figurerade ett antal personer på den här festen, säger Lars-Olof Lundh. 

Någon av de närmsta dagarna kommer åklagaren att besluta om den nu anhållna 28-åringen ska vara fortsatt anhållen.

36-åringen kom vid 06.30-tiden på fredagsmorgonen in till USÖ med knivskador. Sjukvården larmade i sin tur polisen, som påbörjade sökandet efter en gärningsman.

Mer läsning

Annons