Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Upphittaren nobbar 100 cheeseburgare

Marike Gabrielsons stulna cykel har hittats.
Men upphittaren vill inte ha hittelönen på 100 cheeseburgare.
– Så i stället ger jag tusen spänn till Bröstcancerfonden, säger Marike.

Annons

Förra veckan stals Marike Gabrielsons cykel vid Universitetssjukhuset i Örebro (USÖ). Och cykeln som hon ägt i 19 år var mycket mer än ett skrangligt fordon för henne. Därför affischerade hon Örebros gator med ett erbjudande om 100 cheeseburgare till den som hittade cykeln.

Efter en vecka, i går kväll, hörde Marita Tärnqvist av sig. Mellan Brickebacken och Norra Bro hittade hon en grön damcykel av märket Rex, precis en sådan som Marike saknade.

– Jag fick 10-15 tips på mejlen, några hade bifogat bilder. När Marita hörde av sig förstod jag att det var min cykel hon hittat och jag åkte och hämtade den på kvällen, säger Marike.

Marita Tärnqvist bor i Brickebacken och brukar ofta gå på gångbanan där hon hittade den stulna cykeln.

– Jag tog hem den och tänkte lämna in den till polisen. Men sedan läste jag på na.se om Marike och det visade sig att det var hennes cykel, säger Marita.

Och några cheeseburgare är hon inte intresserad av. Därför har Marike Gabrielson beslutat att ge tusen kronor till Bröstancerfonden.

– Jag är doktorand och forskar om bröstcancer på USÖ. För mig var det självklart att jag skulle donera pengar till forskning, säger Marike.

För att förhindra att cykeln stjäls igen tänker hon köpa ett kraftigare lås.

– Men om cykeln trots det blir stulen så köper jag en ny. Jag har inte tid och orka att göra om det här en gång till.

Mer läsning

Annons