Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Utbytesprogram ska berika Öbos arbete

Öbo tar hjälp av europeiska bostadsbolag för att öka kompetensen och hitta nya lösningar för framtidens bostäder. I dag fick företaget besök av kollegor från München.

Annons

- Det är ett utbytesprogram som ska öka kompetensen bland medarbetarna genom att man utbyter idéer, tankar och arbetssätt, berättar Roger Rådström, vice vd, Örebro bostäder.

Under början av veckan har Örebro bostäder besök av ledningsgruppen för ett tyskt bostadsföretag.

- De tittar på hur vi bygger nytt och kan passa på att sno med sig lite idéer. Vi har även utbyten mellan folk som arbetar mer praktiskt. En ingenjör här i Sverige kan till exempel möta en kollega från ett annat europeiskt land. I morgon kommer det hit italienare och möter sina svenska kollegor. Det är mer givande, än att sitta och titta på en powerpoint-presentation, säger Roger Rådström.

Klimatsmarta hus

För två år sedan var Örebro bostäders medarbetare i München på besök, då tittade man närmare på seniorbostäder och klimatlösningar.

- De har ett spännande sätt att bygga seniorbostäder på. Vi är också intresserade av hur man bygger klimatsmarta hus, hur man mäter energiförbrukning och hur man klarar klimatförändringar. När det gäller klimatsmarta hus ligger tyskarna och italienarna mycket längre fram än vad vi gör, säger Roger Rådström.

Mer läsning

Annons