Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Utredningen om överfallen läggs ner 

Fem personer överfölls och misshandlades brutalt i närheten av universitetet under hösten.Men fallen med de oprovocerade misshandlarna ser ut att bli ouppklarade. Polisen har beslutat att lägga ner utredningen.

Annons
Fem oprovocerade överfall inträffade i sydöstra Örebro som polisen misstänker hänger ihop. Jozephine-Pilgrim Gimling var en av de drabbade. Men nu läggs utredningen ner.

Ett överfall i juli, fyra i september. Vågen av det oprovocerade grova våldet i närheten av universitetet skakade om örebroarna under hösten. Tillvägagångssättet vid misshandlarna påminde om varandra och utreddes därför i samma ärende.

Gärningsmännen beskrevs vara två till tre kortklippta män i 20-25-årsåldern.

- I alla fallen så är det två eller tre personer där det handlar om våld för våldets skull, sade polisens förundersökningsledare Olga Korpela till NA den 29 september.

Men några misstänkta gärningsmän har inte kunnat gripas. Polisen har nu beslutat att lägga ner utredningen. Tipsen som inkom kunde inte hjälpa polisen vidare i arbetet.

– Vi var ju ute i Efterlyst och alla möjliga olika medier, men det har inte gett någonting som vi har kunnat gå vidare med, säger polisens förundersökningsledare Olga Korpela.

Även om utredningen är nedlagd just nu finns möjligheten att återuppta den.

– Skulle vi få fram en misstänkt så kan vi naturligtvis återuppta ärendet, men just nu så har vi inget mer att dra i, säger Olga Korpela och fortsätter:

– Om det inte är så att det dyker upp ett väldigt bra och trovärdigt vittne som kan berätta detaljerat eller att någon av de här gärningsmännen kanske pratar lite vid sidan av mun, så vi får veta det. Skulle inte någon av de sakerna hända så ser jag tyvärr ingen lösning på det.

Mer läsning

Annons