Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Utrymningsvägar från förskolor blockerades

En utrymningsväg som används som barnvagnsparkering. En hel avdelning som saknar brandsläckare. Nerikes brandkår har kontrollerat brandskyddet på ett antal förskolor i Örebro.

Annons

Kontrollerna genomfördes under ett par veckor i slutet av januari. Brandinspektörerna från räddningstjänsten kollade bland annat utrymningsvägarna från förskolornas avdelningar, att brandsläckare kontrollerats samt att det finns brandskyddsansvariga bland personalen.

Brandinspektörerna har i sina tjänsteanteckningar konstaterat att det på flera förskolor förekommer att utrymningsvägar på olika sätt är blockerade. På en förskola tilläts föräldrar att parkera sina barnvagnar vid huvudentrén, som är en utrymningsväg. Inspektörerna påpekar att det måste vara minst 120 centimeter fri bredd för utrymning. På en annan förskola blockerade en nedmonterad trähylla och diverse annat material utrymningsdörren.

Brandsläckare som inte kontrollerats årligen är en annan punkt som inspektörerna noterat i sina tjänsteanteckningar. På två av de kontrollerade förskolorna hade brandsläckarna inte kontrollerats sedan 2012.

Mer läsning

Annons