Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

V sågar Allards  nystartade parti

Vänsterpartiet känner ingen oro över Markus Allards nya parti. Och kommunalrådet, Murad Artin, är inte imponerad av Allards planer.
– Jag tror inte partiet kommer ha någon påverkan på Örebropolitiken, säger Artin.

Annons
Markus Allards nya parti, Örebropartiet, sågas av Vänsterns Murad Artin.

Markus Allard uteslöts från Ung Vänster och Vänsterpartiet efter ett flertal kontroversiella uttalanden. Han hade bland annat på Facebook gillat den vänsterextrema organisationen Revolutionär front.

I går kunde NA berätta om Allards nystartade parti, Örebropartiet.

– Det är ett parti som kommer att ha fokus på Örebro med omnejd som kommer att sätta fokus på kampen i vardagen. Vi spinner vidare på arbetarrörelsens ursprungliga ideal om ett i grunden nytt samhälle, sa Markus Allard.

Men Vänsterpartiet i Örebro känner inte direkt flåset i nacken av att den tidigare vänsterpartisten nu startat ett nytt parti.

– Jag tror inte det här påverkar oss i valet. Vi driver vår politik och i enighet med vår ideologi bygger vi på demokratiska grunder och tar avstånd för allt vad gäller våld som politisk våld som han vill se. 

Du är inte orolig för att Örebropartiet ska ta röster från er?

– Nej. Den stora majoriteten, både i Örebro och på riksnivå, har varit väldigt tydliga med att Markus Allards metoder står långt från Vänsterpartiet. Visst kan det finnas en och annan som rekryterats, men jag tror det är minimalt.

Murad Artin är över huvud taget skeptisk till det nystartade partiet.

– Jag tror inte partiet kommer att ha någon påverkan på Örebropolitiken. Visst kan det finnas en och annan som bejakar våld som politisk metod och som då finner det intressant. Men han kallar sig kommunist. Ett sådant parti finns ju redan, säger Artin.

Mer läsning

Annons