Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vägar stängs av i Karlslund 

På grund av okynnes­körning kommer Hästhagsvägen i Karlslund att delvis stängas av så att inte bilar kan komma förbi.

Annons
Här på Diedens allé stängs vägen av för allt typ av biltrafik framöver.

Det är efter korsningen med Diedens allé som vägen ska stängas, den som omgärdas av stenmurar.

– Det är egentligen motortrafik förbjuden som gäller, men de som är campinggäster på Hästhagens camping får köra där. Tyvärr är det många obehöriga som kör där också, säger Lars Johansson (C), som är ordförande i fritids- och turistnämnden.

Hur vägen ska blockeras är inte riktigt bestämt, men sannolikt kan det bli betongsuggor. Hästarna från ridskolan intill måste kunna passera.

Ärendet diskuterades på tisdagens sammanträde i nämnden och både majoriteten och oppositionen var överens om att något måste göras. Bilarna kör ofta från den lilla asfalterade vägen över Rosta gärde, som leder från Grindgatan fram till campingen och där Hästhagsvägen ansluter. Även där behövs trafiksäkerhetsåtgärder.

– Det är motortrafik förbjuden där också, ändå kör många obehöriga där. Men den vägen kan vi inte stänga, för någonstans måste campinggästerna kunna köra fram, säger Lars Johansson.

En idé är att sätta för en bom för vägen. De som campar eller jobbar vid campingen och badet, kan få nyckel till bommen.

– Extra viktigt är det att biltrafiken försvinner när den stora fotbollsturneringen Örebrocupen drar i  gång, men då finns ju också många funktionärer på plats, säger Lars Johansson.

Karlslund och Hästhagen

är uppskattade områden av örebroarna. I höst planerar kommunens politiker att dra i  gång en översikt över hela området.

– Det ska handla om vad vi örebroare vill med området. Det är viktigt att ha nära dialog med medborgarna, så alla som vill får komma till tals, säger Lars Johansson.

Mer läsning

Annons