Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Våldsam natt i Örebro

Det har varit en våldsam natt i Örebro. Polisen har fått in flera anmälningar om misshandel och det har också inträffat ett brutalt personrån.

Annons

Strax före midnatt blev en 53-årig man nedslagen och rånad utomhus i bostadsområdet Oxhagen. Fyra ynglingar ska ha attackerat 53-åringen. En av angriparna ska bakifrån ha slagit 53-åringen i huvudet så att denne föll till marken.

Därefter blev mannen bestulen på sin plånbok innan gärningsmännen springande försvann från platsen.

-  Enligt den rånade mannen ska gärningsmännen ha varit i 15-årsåldern, säger Lotta Lindblad, vakthavande befäl vid polisen i Örebro.

Polisen har sökt efter rånarna, men det har inte givit något resultat.

Rånoffret fick inga allvarliga fysiska skador.

Strax efter klockan ett blev en 26-årig kvinna och en 28-årig man misshandlade av en ensam gärningsman på Kungsgatan i centrala Örebro. De blev misshandlade med sparkar och slag, men ingen av dem skadades så allvarligt att de behövde akut läkarvård.

En ordningsvakt på en krog i närheten blev vittne till misshandeln och kom till undsättning. Då försvann gärningsmannen från platsen.

- Men tack vare att vi hade fått ett bra signalement på gärningsmannen så har vi kunnat identifiera honom. Det är en 24-årig man som är hemmahörande i Stockholm, säger Lotta Lindblad.

Ungefär samtidigt blev en 20-årig man allvarligt misshandlad på Storgatan i Örebro. Utan förvarning ska en annan man ha delat ut ett eller flera knytnävsslag i ansiktet på 20-åringen. Han blev så allvarligt skadad att han fick föras i ambulans till Universitetssjukhuset.

Gärningsmannen var fortfarande tidigt på lördagsmorgonen på fri fot.

Strax före klockan två blev en 18-årig man misshandlad på dansgolvet inne på en krog i centrala Örebro. Även han fick föras till USÖ för vård.

En stund senare kunde en 27-årig man som är misstänkt för misshandeln gripas inne på den aktuella krogen. 27-åringen anhölls senare under natten av åklagare.

Mer läsning

Annons