Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Våldtog 15-åring - får två års fängelse

En 32-årig örebroare har dömts till två års fängelse för våldtäkt mot en 15-årig flicka.

Annons

Övergreppet inträffade i en lägenhet i Örebro under natten den 5 oktober. En 15-årig flicka och hennes minderåriga kompis följde med en man till en lägenhet där 32-åringen bodde.

Båda blev berusade under natten då de bjöds på både alkohol och cannabis. Sedan våldtogs 15-åringen av den 32-årige mannen.

Hon har i förhören berättat att övergreppen pågick under minst två timmars tid.

Tingsrätten anser att flickan har berättat utförligt och trovärdigt. Rätten anser också att hennes berättelse får stöd av den övriga utredningen i målet, exempelvis det rättsmedicinska yttrandet. Dessutom hade hon sms-kontakt med en kompis där sms-trafiken styrker hennes berättelse.

Tingsrätten konstaterar samtidigt att 32-åringen ändrat sina uppgifter flera gånger och bedömer flickan som klart mer trovärdig.

Mannen stod också åtalad för sexuellt ofredande mot den andra flickan, men enligt tingsrätten räcker inte bevisningen för en fällande dom.

32-åringen döms däremot också för ringa narkotikabrott och ringa dopningsbrott. Han är sedan tidigare känd av polisen och dömdes så sent som i våras till nio månaders fängelse för bland annat tillgrepp av fortskaffningsmedel, grovt rattfylleri, stöld och brott mot knivlagen.

Mer läsning

Annons