Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Våldtogs och bestals - nu åtalas fyra män

Först våldtogs kvinnan, sen bestals hon på saker värda nästan 20 000 kronor. Nu åtalas fyra män för händelserna som enligt åklagaren inträffade i en lägenhet i Lindesberg i februari tidigare i år.

Annons
(Bilden har inget med artikeln att göra.)

En 19-årig örebroare åtalas för våldtäkten som ska ha inträffat natten mot den 21 februari. Mannen ska innan övergreppet ha tryckt en kniv mot kvinnans hals, spottat och slagit henne i ansiktet och hotat att hon skule bli bunden och slängd i källaren om hon skrek på hjälp.

Tre män, 20, 21 och 23 år gamla, befann sig i lägenheten under våldtäkten utan att ingripa, och åtalas därför för underlåtenhet att avslöja våldtäkt. 

Samtliga fyra åtalas också för grov stöld efter att ha tagit med sig mobiltelefoner, kläder och andra saker från lägenheten till ett sammanlagt värde på runt 20 000 kronor.

19-åringen åtalas dessutom för övergrepp i rättssak. I maj skickade han ett brev till kvinnan där han hotade att göra hennes "liv till ett kaos" om hon pratade med polisen.

19-åringen häktades först i slutet av augusti.

– Anledningen till att han blir häktad ett halvår senare är att anmälan har gjorts i ett sent skede av olika skäl, sa åklagare Anders Persson till NA då.

Mannen nekar till anklagelserna om våldtäkt.

Mer läsning

Annons