Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Välkommen till paradiset

I Örebro var det grått, mörkt och kallt - samtidigt som Ånnaboda påminde om ett vinterparadis. Nio grader kallt och en flödande vintersol.

Annons

- Kan det bli så mycket bättre, undrar Ansi Rosén-Engström som tillsammans med väninnan Jane Karlsson från Garphyttan njöt av ett par varv runt Ånnabodasjön i välpreparerade natursnöspår.

- -Vi är inga skidåkerskor utan här för att njuta av det fina vädret och få lite motion på köpet. Sedan vilar vi ut i den nya raststugan på Ånnabodasjöns södra strand, fortsätter hon.

I mitten av december invigdes det nya friluftsrummet. Här ska vandrare, skidåkare, skridskoåkare och andra besökare kunna sitta och äta sin matsäck eller bara njuta av sjöutsikten.

Friluftsrummet påminner om det som finns vid Rynningeviken, men när NA gjorde ett nedslag var det ingen som hade tändstickor i fickorna. Våndan av allt fler ickerökare. Därför gick det inte att tända den värmande och mysiga brasan.

- Men det är jättefint, tycker Kenneth Haglund från Åbytorp som tillsammans med hustru Margareta för första gången ska fira nyår i en hyrd stuga på Caravan Clubs anläggning i Ånnaboda.

- Det blir väl lite mat och umgänge. Jag vet inte riktigt vad som väntar. De senaste sju åren har vi firat nyår på Ålands hav. Men nu gick vi i land för att få lite variation tillsammans med goda vänner, förklarar han.

Det finns just nu gott om natursnöspår i Ånnaboda. Snödjupet är nästan en halv meter. Förutom det 2,5 långa elljusspåret runt sjön är Kilsbergsspåret (27 km) preparerat med skoter för klassisk stil, liksom Björnspåret för transit till Storstenshöjden. Kanonsnöspåret är öppet både för klassiskt och fritt och nya Trollspåret är 800 meter för de allra yngsta.

För mer info gå in på annaboda.com

Olof Bergvall, 7 år, från Örebro tog en skidtur.
Den nya raststugan.

Mer läsning

Annons