Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vännerna rider för hjärtsjuka barn

Från Hidingsta till Ljung på tio dagar. Under midsommardagen rider vännerna Erica Svensson och Sofia Larsson tredje etappen på sitt 300 kilometer långa äventyr.

Annons
Erica Svensson med hästen Donna och Sofia Larsson på Mano.

De båda vännerna kallar sin insamlingskampanj för Hjärteritten - en 300 kilometers långritt till förmån för hjärtsjuka barn som påbörjades i torsdags.

– Vi har ridit åtta mil på två dagar, säger Erica och berättar att de båda har lite träningsvärk och ömma nackar.

– I går var det lite tufft, det var dåligt väder och vi red fel några kilometer så då var det lite motigt men på kvällen sprack det upp så då kändes det bättre, säger Erica.

Hur kändes det att fira midsommar på hästryggen?

– Nästan hela etappen gick i skogen så det kändes inte så midsomrigt, vi träffade inte på så mycket människor. Vi gick lite med hästarna och då pratade vi lite om att andra sitter och äter sill och firar midsommar men vi kom överens om att vår midsommar ändå var bäst, säger Erica.

För tillfället befinner de sig i Davidstorp där tjejerna övernattat i en gäststuga och hästarna fått låna boxar och hage. Efter lunch fortsätter ritten och Erica hoppas på lite bättre väder för resterande etapper.

– Mina ridbyxor läckte som ett såll! säger hon och skrattar.

Midsommardagen bjuder på en lite kortare etapp med dryga två mils ritt, hälften så långt som de ridit per dag hittills.

– I morgon rider vi också närmare 40 kilometer, ungefär. Sen har vi vilodag på måndag.

När ritten startade var insamlingen uppe i 3100 kronor, hundra mer än det mål som Erica och Sofia hade satt från början. I dag är summan 3 900 kronor.

– Bara i går kom det in 200, säger Erica.

De insamlade pengarna går oavkortat till Hjärtebarnsfonden som forskar om hjärtsjukdomar men även ger stöd till anhöriga med hjärtsjuka barn.

Mer läsning

Annons