Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Vår skola är bäst"

Skolan i Stora Mellösa är en av de bästa i landet och en nationell förebild.

Annons
Stora Mellösa skola bästa skolan i landet

Det finns det numera papper på. Skolan har nämligen tilldelats kvalitetsutmärkelsen Bättre skola 2011.

Det är många som har granskat kvalitetsarbetet på Stora Mellösa skola. Först har 44 utbildade examinatorer gjort en utvärdering och till sist fattades beslutet att tilldela skolan utmärkelsen Bättre skola 2011 av en domarkommitté.

– Det är på goda grunder som Institutet för Kvalitetsutveckling kan presentera Stora Mellösa skola som en nationell förebild, säger institutets vd Jerry Karlsson.

Man har tittar både på resultaten över tid och de faktorer som bidrar till de goda resultaten.

– Jag känner mig mycket glad och stolt över att vara rektor på Stora Mellösa skola. Vi har tillsammans under många år systematiskt arbetat med att höja kvaliteten på vårt arbete, säger Gunilla Hedman.

Hon pratar om att skolans gemensamma värdegrund är en framgångsfaktor, liksom som ”Flexibelt lärande” och skolans profil ”Hälsa och lärande i Samspel”.

– Jag tycker vi är bra på att ta fram det bästa hos barnen. Självkänsla, självförtroende och attityder, och vi försöker möta dem där de är med ett flexibelt lärande. Den här utmärkelsen känns jättekul och det gör att man får ännu mer energi, säger läraren Sarah Holmqvist.

”Genom envetet och långsiktigt systematiskt arbete har Stora Mellösa skola utvecklats till ett nationellt föredöme för andra skolor och verksamheter att inspireras och lära av”, står det bland annat i domarkommitténs motivering. Det går dock att säga det på ett enklare sätt.

– Skolan är bäst, konstaterar Albin Blodin i klass sex.

– Man lär sig och de berättar tydligt, lärarna, säger klasskompisen Ellen Karlsson.

– Det är roligt, och det är ingen som är taskig, fyller Albin Bodin i.

Mer läsning

Annons