Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vår väntar runt knuten

Våren är inte långt borta. Den går faktiskt att ana i Stadsträdgårdens växthus, där utställningen ”Vårkänslor i stadsträdgården” pågår.

Annons

I ett rum inne i det stora växthuset har temperaturen sänkts något och det blommar tulpaner i olika färger, krokus och vitsippor. Utanför regnar det kallt och snön ger bara med sig med stort motstånd. Utställningen ger dock en föraning om våren.

– På något sätt startar våren i stadsträdgården med den där här vårlökutställningen, säger Synnöve Gustafsson, instruktör på praktikcentrum natur och miljö och ansvarig för växthuset.

Mitt i rummet står ett dukat bord som tycks vara kvarglömt från en festmiddag i somras. Mossa och blommor håller på att ta över. Längs väggarna finns bland annat tulpaner som hänger upp och ned eller är planterade i gamla mjölkkartonger och, som blir en kontrast till de ”vanliga” rabatterna med vårblomster.

– Folk är inspirerade och de blir inspirerade, säger Synnöve Gustafsson.

Det är många som kommer dit för att titta på utställningen, som är ett samarbete mellan kommunen och kvinnerstaskolan. En grupp vuxenelever i en kurs i blomsterbinderi arbetat med arrangemanget.

– Det är väldigt uppskattat. Det kommer allt från förskoleklasser till pensionärer. Det står färdtjänstbussar här varje dag, säger Synnöve Gustafsson.

Utställningen började den 5 mars och tanken är att den ska vara öppen dagligen i tre veckor. Men det beror en del på hur vädret blir.

– Blir det jättevarmt ute, då vissnar Det ned ganska fort. Därför är det svårt att säga hur länge vi kan ha det kvar, säger hon.

Mer läsning

Annons