Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Våren smyger sig på

Mars är här och det är då våren brukar komma till oss. I Örebro län kommer vi nu under flera dagar få plusgrader och sol enligt SMHI men våren är ändå inte här meterologiskt sett.

Annons
Nu kan vårkänslorna komma till dig då solen kommer skina över länsborna. På bilden i mitten ser vi Lena Eriksson som njuter av vårsolen.

För er som längtat efter varmare och soligare dagar så blir det sådant väder under veckan. Våren är ändå inte riktigt här, för att SMHI ska anse att våren har kommit till en plats ska dygnstemperaturen legat på plusgrader i över en veckas tid.

- I Örebro län så är det plusgrader på dagarna men nätterna kommer att bli kalla och klara enligt vår prognos de närmaste tio dagarna. Så det kan verka och kännas som våren är här, men den infaller inte riktigt än, säger Eva Strandberg, meteorolog på SMHI.

Förra året kom våren till Örebro län den 18-25 mars och det är också kring den 20 mars som våren brukar komma till oss statistiskt sett.

SMHI har gjort en rapport som visar att vinter 2010/2011 var kall på många håll men att inga snörekord uppnåddes. I Örebro hade vi en lägsta temperatur på -26,6 grader den 23 december 2010, men det var inte kallare än förra vintern då mätstationen i Örebro uppmätte -28,3 grader den 6 januari 2010. Det här är temperaturer långt ifrån köldrekordet, rekordet uppmättes i Örebro den 24 januari 1875 med -36 grader.

Största snödjupet däremot var på endast 49 centimeter den 7 januari i år men rekordet ligger på 86 centimeters snödjup och uppmättes 1966, ett snödjup vi nästan hade förra vintern i februari.

Mer läsning

Annons