Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varför dröjer det så länge?

Annons

Lars O Molin (KD) är tillsammans med Britta Bjelle, (FP) och Irene Lejegren (S) de tre politiker som ska ta beslut om bussnamnen.

Har ni bestämt er för vilka namn det blir?– Nej, det dröjer nog. Det är ju vi i fullmäktiges presidium som fått det här i vårt knä och vi kunde inte ta ett beslut senaste vi träffades. Vi kommer att ta upp frågan igen, runt den 24–25 april.

Varför är det så svårt att komma till skott?– Det är ganska knepigt det här med namnsättningen. Det är mycket att tänka på så det blir rätt. Det är många avvägningar i det här och så ska vi vara eniga.

Men nomineringstiden gick ju ut i juli. Det har gått lång tid sedan dess.– Ja, och jag kan inte riktigt svara på varför det tagit sån tid. Vi fick en första information för bara några veckor sedan. Det har ju funnits en styrgrupp som brottats med det här.

Fast det låter som en klacksparksgrej. Det är ju trots allt bara några bussar som ska få en plakett med ett känt Örebronamn på.– Ja, och jag trodde nog också det här skulle vara lättare än vad det är, men det är ingen klacksparksgrej. Det är ju trots allt kommunen, vi alla, som sätter de här namnen och inte något privat företag.

Det är 61 bussar som ska få ett namn men hur många namnger ni i april?– Då tar vi 22.

Och sen får ni börja fundera över resten?– Ja, det är ingen önskedröm det här.

När har alla bussar fått sitt namn?– Det tror jag dröjer länge. Först tar vi de här 22 och så får vi se hur det funkar.

Mer läsning

Annons