Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varnar: Se upp för tjuven!

Gunn skulle växla pengar åt den unge mannen. När hon kom hem upptäckte hon att hon blivit av med 1000 kronor ur plånboken. Nu vill Gunn varna andra så de inte råkar ut för samma sak.

Annons

Det var i lördags som Gunn, som egentligen heter något annat men vill vara anonym, satt utanför USÖ och läste bok när en välklädd ung man kom fram och ville växla en tia till enkronor för parkeringen.

– Jag hade plånboken i korgen på rullatorn och öppnade myntfacket, inte något annat. Sedelfacket går att stänga igen med en knapp, berättar Gunn.

När hon började gräva efter mynt stoppade mannen ner sin tia i facket och började plocka själv.

– Vi fick ihop till tio kronor och sedan var det inte mer med det. Han var trevlig och tackade för sig.

När Gunn kom hem skulle hon kolla om det fanns några mynt kvar.

– Då upptäckte jag att plånboken var tom på sedlar. Jag hade över 1000 kronor i den. Jag fattar inte hur han kunde komma åt sedlarna. Jag märkte aldrig något, säger Gunn som har polisanmält händelsen.

– Men jag får skylla mig själv och jag tror inte jag får tillbaka pengarna. Men jag vill uppmärksamma så ingen annan råkar ut för det här. Ifall han opererar på stan.

Polisen i Örebro stöter på liknande fall med jämna mellanrum, och uppmanar allmänheten till försiktighet.

– Jag har ingen statistik, men vi går ju in i en tid nu när det blir varmare och det kanske syns tydligare vad man bär med sig. Ficktjuvarna dyker ju också upp nu. Men i sådana här fall handlar det helt enkelt om att hålla i plånboken. Ta inte fram den inför personerna som kommer fram, säger Jan Matérne, vakthavande befäl hos Örebropolisen.

Mer läsning

Annons