Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Veckans örebroare är knappast ljusskygg

Vad kan örebroarna längta efter en kväll i skiftet oktober-november, när mörkret är kompakt? Jo, säkert ljus. Fredagens eld- och ljusfest i Karlslund ordnar Stig Johansson och hans kolleger. Därför blir han ”Veckans örebroare” på Stadsliv.

Annons
Stig Johansson som ordnar ljusfesten är veckans örebroare. Med sin har han en medverkande figur som inte vill avslöja sitt namn.

Stig Johansson, evenemangsansvarig i Karlslunds hembygdsförening, som arrangerar festen som lockar tusentals örebroare, är förberedd inför fredagens arrangemang. Han befinner sig vid Mejeriet i Karlslund, en plats där mycket utspelar sig i morgon kväll.

Berätta om eld-och ljusfesten!

– Den ordnas för tionde året. Allt började i liten skala och har sedan bara växt. Flera tusen kommer hit för att se bland annat eldskulptur, ljusstråk utmed Svartån med 500–600 marschaller och gycklargruppen Trix och ett fyrverkeri, berättar Stig Johansson och tillägger att besökarna i Karlslund bör vara beredda på diverse kusliga bus och överraskningar under kvällen, mellan klockan 18 och 20.

Stig och hustrun Lilian har i detta sammanhang en vädjan till besökarna:

– Använd inte pannlampa! Dessa lampor har mycket starkt ljus och kan förstöra hela upplevelsen för dem som har problem med mörkerseende. Det vet vi sedan tidigare år.

Ett annat gott råd är också att i möjligaste mån låta bli bilen. Det brukar vara svårt att hitta p-plats.

Mer läsning

Annons