Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Veckans småbrott: Körde på fel sida vägen

Varje vecka får NA en lista på de strafföreläggande som åklagarkammaren i Örebro utfärdar. Det handlar om brott där den som begått ett brott accepterar att betala böter i stället för att åtalas.

Annons

Här är ett urval från veckans lista:

Man, 53, penningbot för snatteri.

Du har i målsägandens butik ICA Supermarket Allé på Allégatan i Hallsbergs kommun olovligen tagit och tillägnat dig en picnickbog värd 33 kronor 90 öre kr tillhörande målsäganden, vilket inneburit skada för denne.

Man, 23, 40 dagsböter á 50 kronor för skadegörelse.Du har på Storgruvegatan i Kopparberg uppsåtligen slagit sönder en stol och en dörr varvid skador till okänt värde uppkommit.

Kvinna, 63, 40 dagsböter á 190 kronor för vårdslöshet i trafik.

Du har vid nedan angiven dag vid framförandet trafik av personbil på länsväg 641 inom Kumla kommun i väsentlig mån brustit i den omsorg och varsamhet som till förekommande av trafikolycka betingats av omständigheterna enligt följande. Du har kört över på mötande körbana och där kolliderat med mötande fordon.

Man, 27, 50 dagsböter á 50 kronor för brott mot lagen om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål.

Du har på allmän plats på restaurang Ritz på Nikolaigatan 6 i Örebro, trots att det inte kan anses ha varit befogat, innehaft kniv.

Man, 20, 80 dagsböter á 50 kronor för snatteri.

Du har på Preem på Örebrovägen i Karlskoga olovligen tagit och tillägnat dig bensin till ett värde av 600 kr tillhörande målsäganden, vilket inneburit skada för denne.

Kvinna, 49, 30 dagsböter á 50 kronor för ringa narkotikabrott.

Du har i Grythyttan eller på annan ort i riket olovligen brukat amfetamin som är narkotika.

Mer läsning

Annons