Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vem svarade i Evas telefon?

En anhörig till Eva Magnusson skulle äta lunch med henne dagen då hon anmäldes försvunnen, enligt en källa.När hon inte dök upp ringde den anhörige på hennes telefon.Någon svarade men sa inget.

Annons

Det florerar många uppgifter om vid vilken tidpunkt Eva Magnusson senast sågs i livet. Mycket tyder på att det var någon gång under onsdagen den 29 december. Det var också då som hon anmäldes försvunnen av en kollega.

Någon svarade

Samma dag ska hon ha bokat in en lunchträff med en anhörig. En källa till NA berättar att Eva aldrig kom dit. Efter ett tag ringde därför den anhörige till Evas mobiltelefon.

– Någon svarade, men sa inget. Den anhörige hörde bara att det skrapade i bakgrunden, berättar källan.

Den anhörige ska sedan ha ringt upp ytterligare en gång.

– Men då var telefonen avstängd, säger källan.

Sågs av kamera

Polisens informationschef Torbjörn Carlson vill liksom tidigare inte kommentera enskilda uppgifter i utredningen. Det gäller även de här uppgifterna.

Men han bekräftar däremot NA:s tidigare uppgifter om att Eva Magnussons ska ha synts på bilder från en övervakningskamera.

– Vi har bilddokumentation där vi ser Eva kliva in i en svart bil, säger Torbjörn Carlson.

Men du vill inte säga var och när de här bilderna är tagna?

– Nej, det vill jag inte.

Men enligt en källa är det vid ett företagshotell på Stubbengatan på Väster i Örebro som Eva Magnusson ska ha setts. Här hade hon ett företag registrerat.

Samma källa har även sagt att bilderna togs den 29 december.

Enligt uppgifter till NA är den svarta bilen en Cadillac BLS. Det är en ovanlig bilmodell, och den enda svarta Cadillac BLS som rullar i länet ägs av 51-åringen.

Spelade golf

Den misstänkte mannen uppges i förhör ha sagt att han spelade golf den 29 december. Det bekräftas också av ägaren till Örebro golfhall i Vivalla.

– Vi är helt hundra på att han var här från 12.15–12.25 och en stund framåt, säger ägaren.

Han gissar på att 51-åringen åkte därifrån runt 13.00–13.10.

Tidigare har NA rapporterat om att en granne till 51-åringen träffade på honom vid lunchtid i tvättstugan den här dagen. Han höll då på att tvätta och hade tagit grannens tvättid utan att fråga.

Mer läsning

Annons