Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vem vill köpa Bebis?

När na.se skrev om polisens försäljning av den kraftfulla hunden Bebis uppgav 150 läsare att de kunde tänka sig att att slå till.
Men till polisen har inte en enda köpare hört av sig.

Annons

"Polisen säljer kamphund via Twitter" var rubriken på nätet och en av fredagens mest lästa artiklar. Bebis är en korsning mastiff/amstiff och passar bra för att träna bruks och weight pulling, säger Liselotte Sliwon, djurhandläggare på Örebropolisens tillståndsenhet.

- Men det där med kamphund tycker jag att vi lämnar därhän, det är mer i folkmun. Det är en kraftfull hund helt enkelt, säger Liselotte Sliwon.

Under tiden bor hunden i ett jourhem. Bebis beskrivs som en jättetrevlig kille, van vid koppel och andra människor, men i behov av vardagslydnad och en ägare med fast hand. Men än har alltså ingen intresserad blivande ägare hört av sig.

- Nej, jag har inte fått ett enda samtal eller mejl.

Hur många hundar får ni ta hand om på det här sättet?- Det är väldigt olika, från en i månaden till ett i halvåret. Det varierar otroligt mycket - det kan ju komma ett ärende där vi får ta hand om 20 hundar på en gång, berättar Liselotte Sliwon.

Många är förvånade att uppgiften med att hitta en ny ägare till en omhändertagen hund ligger på polisen.

- Men det är vår skyldighet enligt lag. Ibland annonserar vi, men ibland sprider det sig ändå.

Mer läsning

Annons