Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Verkligheten bakomIdag-spalten i NA

Annons
Hjärsta kl 10.40. Babykonsert i Mikaelskyrkan. ”Hej på dig du lilla vän”, sjunger kören och barnen som är så små att de precis lärt sig sitta tittar förundrat på. I S:t Mikaels kyrka arrangeras något så speciellt som en babykonsert. I kyrkan sitter föräldrarna i en ring med sina små bebisar framför sig. Inget barn är äldre än ett år. Bredvid står musiker och pedagoger från församlingen och sjunger. Barnen är tysta, det är stämningsfullt och känns lite ovanligt. Fast i Mikaelskyrkan har konserten blivit en tradition. I fem år har de hållit på, tre gånger varje år, och det brukar vara upp mot hundra föräldrar och barn som samsas på kyrkgolvet.

Vad händer en vanlig torsdag i februari? Vi kollade in NA:s Idagspalt och gav oss ut. Det här var några av de händelser vi hittade.

Nygatan kl 13.30. Röda korset har öppet hus. Mössor, hattar, halsdukar, barnkläder, raggsockor, vantar, grytlappar.... Lokalen, en trappa upp ovanför Kupan, var full av saker som handarbetsgruppen från Röda korsets Örebrokrets hade tillverkat och tanken var att sälja för att få in pengar till välgörenhet. Men det var få som var där och ville köpa. – Folk hittar inte hit till oss och dessutom är det synd att vi inte har hiss. Många äldre som kommer hit klarar inte trapporna, berättade Gerda Rotzius (till höger på bilden) och Margit Karsberg nickade instämmande.Så det mesta fick ligga kvar orört men Röda kors-gruppen ger inte upp för det. I april försöker de igen, då är det basar på Karro.
Lillån kl 14.10. Lek med ord på Lillåträffen. Dricker Laskvan, vad blir det? Jo, Fredrik Skavlan, listar flera snabbt ut. Och sen nästa: Oman Islahn ...? Karl-Erik Lidén gillar anagram och har satt ihop en frågesport åt deltagarna på Lillåträffen. Flera gånger i veckan träffas de som bor i området och gör olika aktiviteter tillsammans. Är det inte matlagning så är det stavgång, eller som den här dagen en lek med ord. Elsa Petersson och Kersti Lidén, närmast kameran, klurar vidare på frågorna.
Väster kl 14.45. Torsdagskafé på Brolyckan. En gång i månaden kommer Immanuelskyrkans seniorsångare och underhåller. Då blir det andliga sånger. O store Gud, sjunger kören så det dånar i matsalen. Inga Larsson är frivilligarbetare på Brolyckan och har varit med och arrangerat torsdagsträffarna i många år.– Det brukar vara fler här, berättar hon och tittar ut över de församlade. Som när vi hade julgransplundring och det kom några och spelade dragspel, då var det fullt här.
Bild: CHRISTINA ERIKSSONStorgatan kl 17.00. Stickkafé på Medborgarskolan. Det är bara att gå in och sätta sig och sticka. På Medborgarskolan ordnas det varje torsdag ett stickkafé. Väldigt opretentiöst, sticka vad du vill och småprata med de som sitter närmast.– Vi har hållit på med det här i många år, berättar Anna-Lena Bergström (till höger) och Karina Isaksson. Det ger lite social samvaro, man pratar och byter bakrecept och får lite tips av varandra.Vad pratar ni om?– Om allt, svarar de.
Vad händer? Vi följde I dag-spalten en vanlig torsdag i februari.

Mer läsning

Annons