Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Vi betalar bussbiljettenför alla gymnasieungdomar"

SSU protesterar mot indragningen av gymnasieungdomarnas busskort. För att belysa frågan startar förbundet en aktion där de betalar ungdomarnas bussbiljetter.

Annons
Victor Silwerfeldt från SSU vill att alla gymnasieelever ska få åka buss gratis, dygnet runt, alla dagar i veckan.

De gymnasieungdomar som passerar Resecentrum på fredagsmorgonen kommer att få se aktionen från Sveriges socialdemokratiska ungdomsförbund (SSU). Politikerna i Örebro har beslutat att de ungdomar som har närmare än sex kilometer till skolan inte längre får något busskort från denna termin – ett beslut som gjort ungdomsförbundet rasande.

- Kollektivtrafiken är viktig för att knyta ihop stan, speciellt för unga människor. Vi gör bussaktionen som en symbol för att politikerna ska göra om och göra rätt, säger Victor Silwerfeldt, ombudsman för SSU Örebro.

SSU kommer att prata med resenärer, och förbundet ska betala bussbiljetten för alla som reser med 07.59-bussen från Resecentrum till Risbergska skolan.

-Vi har med oss en megafon att prata i så folk förstår vad det handlar om, säger Victor Silwerfeldt.

-Vilka är det som ska ha tillgång till stan? Är det bara de som har föräldrar som har råd att lägga ut pengarna på busskort?

Även Ung vänster har reagerat på indragningen av busskorten och håller en egen aktion på måndag. Förbundet uppmanar till skolstrejk - att alla elever stannar hemma från skolan.

Mer läsning

Annons