Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Vi bor tio meterfrån avspärrningarna"

Magnus och Anna Pojen från Örebro är i New York med barnen. I lördags kväll hördes sirener utanför hotellet vid Times Square.

Annons
Magnus Pojen från Örebro hamnade mitt i dramat på Times Square.

– När vi tittade ut kom brandbilar men de försvann snabbt. Sedan kom stora pådraget med en massa polisbilar, en bombrobot och annan utrustning. Roboten sköt ett skott rakt in i den parkerade bil där den misstänkta bomben fanns. Förmodligen sköts någon form av titthål, berättar Magnus.

Familjen bor på ett hotell mycket nära Times Square.

– Området spärrades snabbt av. Men vi bor tio meter utanför avspärrningen och kunde därför röra oss fritt och gå ut och äta på lördagskvällen. När vi kom tillbaka till hotellet fanns kontroller utanför och vi fick visa för säkerhetspersonalen att vi verkligen bodde där.

När familjen gick till sängs strax före midnatt i lördags pågick arbetet för fullt.

– Det var en massa personer klädda i speciell utrustning som jobbade på platsen. Men på morgonen var allt som vanligt igen.

Magnus berättar att ingen i familjen kände sig särskilt orolig.

– Det syntes ju tydligt att detta togs på största allvar.

Under måndagen är det dags för hemresa.

– Jag har varit här längre än övriga familjen eftersom jag också är på affärsresa. Ursprungligen skulle jag åkt till USA 16 april men askmolnet satte stopp så det har varit en del äventyr med resan.

Örebrofamiljen bor alldesl utanför det avspärrade området vid Times Square i New York.

Mer läsning

Annons