Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Vi har pratat om ett cykelråd”

Björn Sundin (S) vill starta ett cykelråd i stan. Det ska innehålla vanliga medborgare som gillar att cykla och som kan tycka till.

Annons

Frågan om var Örebros farligaste cykelmiljö finns engagerar na.se:s läsare. I måndags fick de tycka till och 48 kommentarer skickades in.

Björn Sundin (S), som är blivande ordförande i programnämnd samhällsbyggnad, tycker att Örebro generellt är en bra cykelstad, men att det finns brister. På vintern handlar det främst om snöröjningen.

– Där cykelbanorna tar slut blir det ofta vallar som är svåra att ta sig över, säger han. Men det handlar också om att vi behöver nytänkande med tekniska lösningar. Till exempel har vi tidigare år pratat om att ha cykeltak på olika ställen.

– På somrarna handlar det mer om mängden cyklister och att det blir trångt, vilket är ett problem. Där handlar det om hur vi bygger våra vägar.

Vad tänker du göra för att Örebro ska bli en bättre cykelstad?– Det handlar om att satsa målmedvetet och ta vara på de idéer som redan finns. Jag vill ta ett ordentligt grepp om allt som rör tillgängligheten, säger Björn Sundin.

– Vi i Socialdemokraterna har pratat om att införa ett cykelråd med vanliga medborgare som cyklar mycket och som kan ge oss idéer.

Mer läsning

Annons