Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Vi vill visa att vi bryr oss"

Örebro golfhall och Öknaskolans lilla gymnastiksal är möjliga övergångslösningar på lokalproblemet för Vivallabarnen. Mer långsiktigt vill kommunledningen satsa på ett Vivalla idrottscenter med sporthall, konstgräsplan och eventuellt en inomhusrink.

Annons

– Vi vill visa att vi bryr oss. Det är en katastrof det som hänt, säger kommunstyrelsens ordförande Staffan Werme (FP) om den nedbrända idrottshallen i Vivalla.

– Hur det än är innebär den här händelsen en möjlighet för oss att tänka nytt nu, säger Fredrik Persson (MP) ordförande i samhällsbyggnadsnämnden.

Det brådskar. Politikerna och tjänstemännen måste komma på en ny, om än tillfällig, lösning snabbt innan Vivallaskolans 800 elever börjar igen på måndag. Då är höstlovet slut. Många föreningar som behöver sina träningstider är också angelägna om en lösning.

– Vi jobbar för högtryck med att få fram lösningar, säger Staffan Werme.

Det innebär bland annat att kommunens tjänstemän ringer runt för att ordna lokaler. Kommunledningen hoppas till exempel på privat drivna Örebro golfhall.

- Allting är möjligt, de är välkomna. Det är en förhandlingsfråga, säger Örebro golfhalls ägare Peter Gustavsson.

Ett annat alternativ kan vara en så kallad ballonghall.

Mer långsiktigt har kommunledningen planer på att återuppbygga idrottshallen. I samband med det ser Staffan Werme och Fredrik Persson vinster i att samtidigt anlägga en konstgräsplan och eventuellt också rusta hockeyrinken. Det skulle innebära att Vivalla fick ett idrottscenter.

– Vi ser samordningsvinster med att göra så, bland annat vad det gäller personal som sköter idrottsanläggningarna, säger Staffan Werme.

Pengar för satsningen finns i och med att kommunen gjort överskott under flera år.

– Jag uppskattar att det skulle kosta omkring 70 miljoner kronor, säger Fredrik Persson.

Om kommunledningen väljer att satsa på konstgräs i Vivalla innebär det att andra idrottsplatser nedprioriteras vad det gäller konstgräs. Det berör bland annat Pettersberg, Heden och Hovsta.

Mer läsning

Annons