Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Victoria och Danielfår ännu en kärleksstig

Kärleksstigen i Sommarro får konkurrens. Nu skänker även Världsnaturfonden en stig till det kungliga bröllopsparet.

Annons
Örebro är inte längre ensam om att ge en kärleksstig till bröllopsparet.

Sommarro ställs mot fågelsjön Isbladskärret på Djurgården. NA har tidigare berättat att kronprinsessan Victoria och Daniel Westling får en kärleksstig i Sommarro av Örebro kommun. En ypperlig idé tyckte Wwf Världsnaturfonden, som nu skänker en stig på Djurgården i Stockholm till bröllopsparet.

Kungafamiljen har jobbat mycket för handikappade och barn, och Örebros bidrag i kulturreservatet Sommarro ska göras tillgängligt för funktionshindrade. Området bäddas in av lövskog, och den som går stigen får bland annat se paviljongen Templet och värdshuset med anor från 1700-talet.

Nu försöker Världsnaturfonden bräcka Örebro. Världsnaturfondens stig ligger vid fågelsjön Isbladskärret i Kungliga nationalstadsparken på södra Djurgården. Vid Isbladskärret finns ett rikt fågelliv med bland annat häger knölsvan och skedand.

– Självklart får alla – kärlekspar och andra – vandra på kärleksstigen. Den passar perfekt för romantiska promenader och är tänkt att inspirera till tankar och naturnjutning, säger Henrik Waldenström på Wwf i ett pressmeddelande.

Mer läsning

Annons