Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vill servera lunch i gamla Plaza - utan tillstånd

Turerna kring skandal­hotellet på Storgatan 23 snurrar vidare. Plaza som blev Royal har nu blivit Grand Angora Hotel som ska öppna lunchservering på måndag - utan anmälan till kommunens miljö­kontor.

Annons

Och på åskådarplats står affärsmannen Abbe Kurt som i höstas träffade avtal med Peter Litchell om att köpa både fastighet och rörelse utan att ännu ha kunna tillträda.

Kurt har betalat sex miljoner kronor i handpenning, som gått raka vägen till kronofogden för Litchells skatteskulder. Dessa pengar har Kurt ingen chans att få tillbaka. Han är piskad att få affären fullföljd om han inte ska förlora handpenningen.

– Det här är ett grovt avtalsbrott, säger Abbe Kurt. Jag har träffat avtal om att köpa både fastighet och hotellrörelse och har vilande lagfart på fastigheten. Då kan inte rörelsen arrenderas ut till någon annan.

Peter Litchell däremot hävdar att Kurt inte fullföljt sin del av avtalet och att han därmed är fri att arrendera ut rörelsen i väntan på en lösning.

Från den 1 december i fjol arrenderar Burak Greceker det som en gång var Plaza Hotel. Han driver ett litet hotell och vandrarhem i Sollentuna under namnet Angora.

– Jag har inget med deras affärer att göra, säger han om tvisten mellan Litchell och Kurt. Han säger sig heller inte ha några kopplingar till medlemmar i det kriminella gäng som huserat i hotellet under en längre tid.

Greceker har nu gått ut med information om att det ska öppnas lunchservering på Storgatan 23 på måndag.

Sådant ska anmälas till kommunens miljökontor minst 14 dagar i förväg. Det har inte skett. Helena Aronsson, chef på miljökontorets livsmedelsenhet, ser allvarligt på försummelsen och säger att det normalt ska leda till åtalsanmälan.

– Jag kände inte till den regeln, säger Greceker. Om vi måste vänta 14 dagar så gör vi det.

Plaza Hotell hade ett litet kök som bara räckte till frukostservering. Burak Greceker säger att stora investeringar gjorts i en uppgradering av köket.

Han har däremot ansökt om alkoholtillstånd som nu handläggs på kommunens tillståndsenhet. Burak Greceker har alkoholtillstånd för den verksamhet som bedrivs i Sollentuna.

Abbe Kurt har köpt ett hotell som en annan person nu driver utan att han kan hindra det.

– Jag väntar på att berörda myndigheter ska sätta stopp för allt fiffel som Peter Litchell håller på med.

Peter Litchell har aktuella skatteskulder på 1,8 miljoner kronor. Det kommer han att klara, försäkrar han.

– Jag håller på och löser skatterna och har gott om tid på mig.

Mer läsning

Annons