Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vinterns ras löste Trängens behov

På kommunstyrelsesammanträdet den 24 augusti kan politikerna fatta det avgörande beslutet för att bygga upp den raserade ishallen på Trängen i Örebro. Och eftersom det snart är val, är det säkert ett angenämt beslut för politikerna.

Annons

Om man vill kan man nämligen säga att det ovälkomna raset i vintras gav förutsättningar för att tillfredsställa önskemål, som varit föremål för politisk träta under mandatperioden.

Nu får Örebroarna en fullstor hockeyrink med speciella anordningar för konståkningen och dessutom omklädningsrum, som löser ett mångårigt problem för fotbollen. Sedan tidigare är det också klart att Trängen får konstgräs, när Behrn arena i höst byter sin matta mot en ny.

– Vi hoppas att det arbetet ska vara klart i november, säger Susanne Pettersson, chef på idrottsenheten.

När bygget av den nya hallen blir klart, hänger på hur raskt de politiska besluten kan fattas. Eftersom det handlar om att anslå pengar måste ärendet till kommunfullmäktige, men ger kommunstyrelsen klartecken nästa onsdag lär det inte finns några hinder.

Hur mycket den nya hallen är beräknad att kosta vill ingen uttala sig om. Kommunens ekonomiavdelning räknar nu på vad konsulterna kommit fram till om deras kalkyler stämmer.

– Vi har räknat med olika saker som kan fördyra, så jag hoppas det ska hålla, säger Benny Fägerstad på fastighetsavdelningen.

För några år sedan lyftes

upprustningen av omklädningsrummen på Trängen ur den kommunala investeringsbudgeten till förmån för den nu färdigställda klaffbron vid Naturens hus i gamla oljehamnen. Socialdemokraterna protesterade mot detta medan den styrande fempartikoalitionen sa att man inte hade råd med båda.

När så snön knäckte den gamla hallen på Trängen dök det upp en möjlighet att lösa de här problemen. Politikerna i fritidsnämnden beställde ritningar på en ny hall, som skulle innehålla mer än den nu raserade.

– Konståkningen får utrustning så att de kan träna hopp fastspända i en sele, så de inte slår sig fördärvade innan de lärt sig hoppen, säger Benny Fägerstad. De kommer också att få speglar på väggarna.

Den nya hallen byggs på tvären i förhållande till den gamla. I den norra delen av hallen blir det tio nya omklädningsrum, som också ska betjäna fotbollen på Trängen.

– Vi har arbetat med det här under stor tidspress och för att det ska gå raskt går ärendet direkt till kommunstyrelsen utan vägen om fritids- och turistnämnden, säger Fägerstad.

Mer läsning

Annons