Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Visiterad supporter anmäler publikvärd

En publikvärd på Behrn arena har polisanmälts för ofredande i samband med den allsvenska matchen mellan ÖSK och Elfsborg i söndags. 

Annons
Flera kvinnliga Elfsborgssupportrar har polisanmält en publikvärd på Behrn arena efter söndagens match.

– Jag kan inte se att vi passerat gränsen, säger Ronny Wiking, säkerhetsansvarig under matchen.

Det var när kvinnliga bortasupportrar på väg in på arenan visiterades som det blev irriterat. Trots att ÖSK följde sin princip om att kvinnliga publikvärdar visiterar kvinnliga besökare så valde flera av Elfsborgssupportrarna att göra anmälningar om ofredande.

– Ska man jaga pyroteknik måste man undersöka noggrant på misstänkta gömställen. Och när det gäller tjejer är sådana ställen till exempel i bh:n eller mellan brösten, säger Ronny Wiking som skulle bli överraskad om anmälningarna leder någonstans.

– Rent formellt är polisen skyldig att ta upp anmälningar, men spontant tror jag inte att det kommer bli något av det här. Jag kan inte se att vi passerat gränsen för vad som kan klassas som ofredande.

Och Wiking får medhåll av Bosse Österberg, supporterpolis i Örebro.

– Allt verkar ha gått rätt till väga. När man går på allsvensk fotboll ingår man ett civilrättsligt avtal där man går med på att kontrolleras. Går man inte med på det får man stanna utanför, säger Österberg.

Nyligen friades en kvinnlig publikvärd i Göteborg i ett liknande mål som avgjordes i hovrätten.

Mer läsning

Annons