Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Visst finns det att göra

Vad gör örebroarna med den varma och soliga starten på sommaren? Det finns en uppsjö av aktiviteter enligt Örebro kommun som föreslår allt från bad till utsikt från svampen.
Vad har du för sommarplaner?
Mejla oss på [email protected] och dela med dig!

Annons

Childrens Upptäckarhuset: Lekhus för barn i förskoleåldern upp till mellanstadiet.

Kilsbergen och Ånnaboda: Bara 22 km nordväst om Örebro ligger Ånnaboda naturreservat och friluftsområde mitt i Kilsbergens storslagna natur. Från utsiktsplatserna har du en vacker utsikt över Närkesslätten och här sjuder det av aktiviteter året runt.

Tekniska kvarnen: Ett experimentcentrum för alla åldrar. Den gamla kvarnen vid Karlslunds Herrgård inhyser ett experimentcentrum för alla åldrar.

Utställningen Mrs Houdini: Mrs Houdini är en utställning som blandar bilder och objekt, en form av installation som kretsar till hur konstnären Karin Jonsson tror att det kan vara att vara Mrs Houdini. Konsthallen, Musikhögskolan vid Örebro universitet.

Kvismaren och Öby kulle: Ett ormparadis.

Kvismaren ligger mitt på Närkesslätten och är en av Sveriges viktigaste våtmarker. Det är en välkänd och unik våtmarksmiljö med mycket rikt fågelliv. Det är ett statligt naturreservat, som kommunen sköter om.

Svampen, en reslig 50-talist: Vattentornet Svampen är en av Örebros mest populära sevärdheter. Här finner du vattenutställningen Aqua Nova och Café Nova. Men sina mäktiga 58 meter ger det dig en magnifik utsikt över Örebro stad, Närkeslätten och Kilsbergens blåa silhuetter i horisonten.

Läsarnas egna tips:* Man kan cykla till Oset eller Naturreservatet vid Boglundssängen i Örebro och fågelskåda.

* Fotografera i Örebro centrum: blommor, djur, byggnader m.m.

/Joakim

*Jag hoppade i Lången redan 22 april för årets första sköna dopp! Ingen aning om hur varmt det var i vattnet, men alldeles lagom för ett dopp var det iallafall.

/Eva

Mer läsning

Annons