Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vivalla: Nu fortsätter  jakten efter skytten

Nu fortsätter jakten på den som höll i vapnet vid torsdagskvällens skottlossning i Vivalla, då en ung man blev skottskadad.
De stora polisresurserna lämnade brottsplatsen först vid fyratiden på fredagsmorgonen.

Annons

Det var vid 20.20-tiden på torsdagen som skottlossningen på Krönikegatan larmades in till polisen. Polisen har under kvällen och natten bland annat genomfört en rad åtgärder som teknisk undersökning och dörrknackning.

Under natten avslöjade polisen att den skottskadade mannen är en yngre person. Några uppgifter om den unge mannens skador ville polisen inte lämna ut, men enligt obekräftade uppgifter ska mannen vara skjuten i knät. 

Har det funnits en hotbild mot honom?

- Det har inte funnits någon särskild hotbild mot honom vad vi känner till i nuläget, säger Johan Wallenius, vakthavande befäl vid Örebropolisen.

Är det gängrelaterat?

- Alla sådana slutsatser skulle vara rena spekulationer från min sida. Det är för tidigt i utredningen, säger Johan Wallenius.

Nu på morgonen kommer polisen att fortsätta arbeta med att ta reda på vad som hänt. Polisen kommer bland annat gå igenom de förhör som redan gjorts.

Avspärrningarna är hävda och polisen hade 03.55 på natten ingen personal kvar på brottsplatsen. Händelsen är rubricerad som försök till mord.

Mer läsning

Annons