Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vivallaskolan - inget jobb för en vanlig rektor

Kommunen söker ny rektor till Vivallaskolan, men helt vanliga rektorer gör sig inte besvär att skicka in en ansökan.

Annons
Fredrik Nordvall slutar som rektor på Vivallaskolan.

Det är tolv år sedan Fredrik Nordvall blev rektor för Vivallaskolan. Nu går han vidare och från hösten är han förvaltningschef i Hallsberg.

– Det är ingen flykt från Vivalla, tvärtom. Jag har trivts väldigt bra här. Det är väldigt vemodigt och ledsamt att sluta på Vivalla och samtidigt är det väldigt utmanande och roligt att börja på det nya jobbet. Det är lite dubbelt, säger han.

I annonsen efter en ersättare sticker kommunen ut hakan och skriver att om man är en vanlig rektor så är jobbet inget för dem.

– Det är ett väldigt speciellt uppdrag som jag har haft och det är klart att jag har blivit van vid det. Men det är klart att jag har upptäckt i samtal med andra rektorer att det är en helt annan värld och helt andra kontakter. Man ställs inför helt andra frågor på Vivallaskolan, säger Fredrik Nordvall.

Vad krävs av en ny rektor på skolan?

– En väldigt tydlig ledare som verkligen brinner och är engagerad i de här frågorna, och även har ett socialt engagemang. Man ska kunna tänka utanför boxen, det som är det normala. Sedan måste man vara lite modig så att man vågar fatta beslut som är lite tuffa, och det gäller även mot sina chefer och politiker, säger Fredrik Nordvall.

Mer läsning

Annons