Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vivallaskolan ska ge eleverna brandutbildning

En brandutbildning med alla elever i årskurs 7-9 och information till föräldrarna vid ett möte på måndag. Så tänker Vivallaskolan hindar fler bränder.

Annons
Vivallaskolan.

Efter åtta brandlarm på kort tid stängde rektor Mia Aversjö skolan två dagar. Vid ett möte på fredagen med polis, räddningstjänst, skolledning och kommunens säkerhetsavdelning diskuterades hur man kan gå vidare och få stopp på bränderna

– Brandkåren har omfördelat sina resurser och kommer på tisdag och ska ha en utbildningsdag för alla 7-9-elever, säger Mia Aversjö och fortsätter:

– Den brandutbildningen har fallit väl ut på andra ställen. För det handlar om förståelse av konsekvenserna om det verkligen skulle inträffa en stor brand.

På måndag hålls det ett möte med föräldrar. Det tror Mia Aversjö mycket på.– Vi vet att när föräldrar pratar med sina barn får man den bästa effekten och gör vi det tillsammans blir det jättestarkt. Det finns också en kraft i Vivalla, att man deltar när det händer något, säger hon.

Att ta reda på vem det är som har tänt på är polisen uppgift, menar Mia Aversjö.

– De har sagt att jag inte får vara ett filter. Om någon vet något ska man gå till mig så skickar jag det ofiltrerat till polisen, så får de handskas med det, säger hon.

Mer läsning

Annons