Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vivallaskyttar häktades i sin frånvaro

Två örebroare, födda 1992 och 1995, som varit anhållna i sin frånvaro, misstänkta för mord och mordförsök i samband med Vivallaskjutningen häktades i sin frånvaro under torsdagseftermiddagen.

Annons

Männen har varit anhållna sedan fredagen den 10 juli och är fortfarande på fri fot.

Häktningsförhandlingen gentemot mannen född 1992 hölls inom stängda dörrar.

- Min utgångspunkt är att han förnekar brott eftersom han inte gett sig tillkänna, säger mannens försvarsadvokat Christer Jonsson.

Tingsrätten beslutade att mannen född 1992 ska häktas i sin frånvaro, på sannolika skäl misstänkt för mordförsök i två fall och mord i ett fall. Då det finns risk för att mannen skulle kunna undanhålla bevis, fortsätta sin brottsliga verksamhet, eller avvika får åklagaren belägga mannen med restriktioner.

Åklagaren Sarah Hajslund Hansen yrkar på att mannen född 1995 ska häktas på sannolika skäl för mordförsök i två fall och mord i ett fall, alternativt medhjälp till detsamma.

Häktningsförhandlingen hölls inom stängda dörrar.

Mannens försvarsadvokat Ester Andersson Zandvoort bestrider häktning men vill inte uttala sig om den misstänktes inställning till anklagelserna.

-Jag vill inte kommentera något alls i det här ärendet för tillfället, säger Ester Andersson Zandvoort.

Tingsrätten beslutade att mannen född 1995 ska häktas i sin frånvaro, på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till mordförsök i två fall och medhjälp till mord i ett fall. Då det finns risk för att mannen skulle kunna undanhålla bevis eller avvika får åklagaren belägga mannen med restriktioner.

-De personerna som fortfarande är på fri fot begärs häktade i sin frånvaro. Genom att häkta dem i sin frånvaro kan vi också efterlysa dem internationellt, sade åklagaren Sarah Hajslund Hansen tidigare i dag.

Totalt är fem män misstänkta för dådet. Två personer är sedan tidigare häktade, 17 och 26 år gamla. I tisdags greps och anhölls också en 25-årig man för dådet. Han måste begäras häktad senast 12.00 i morgon, fredag. Enligt åklagaren förnekar 25-åringen brott.

NA rapporterar direkt från häktesförhandlingen vid Örebro tingsrätt under eftermiddagen.

Mer läsning

Annons