Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Webb-tv: "Jag skrek vildsvinen ur min trädgård"

Här går sju vildsvin på promenad mellan husen. – Jag fick skrika dom ur min trädgård. De hade inte bråttom, säger Jonas Larsson som blev vittne till händelsen.

Annons

Det hör inte till vanligheterna att vildsvin rör sig inne i samhällen. Men på onsdagen skedde det – mitt på ljusa dagen dessutom. I Hampetorp.

– De kom sju stycken, rakt genom min trädgård. De hade verkligen inte bråttom och jag fick skrika dem ur trädgården. Det lyssnade inget vidare, säger Jonas Larsson, som själv stod utomhus när vildsvinen passerade.

– Sedan hoppade jag upp på cykeln och cyklade ner mot sjön. Då var de där nere och hade passerat på gatan. En granne kom ut med sitt barn och blev rädd.

Hur ofta händer det att ni får besök av de här djuren?

– Det finns mycket vildsvin runt om i byggden men det är första gången som de kommer in så här i samhället. Min pappa har till och med satt upp elstängsel för att slippa vildsvinen. Trots det var de inne på hans gård i dag också.

Blev du rädd?

– Nej, men det är knepigt. Jag vill ju inte att de ska förstöra min gräsmatta. Jag tror att det här gänget har fått suggan bortskjuten och inte riktigt vet hur de ska bete sig.

I ett mejl till NA skriver Hanna Dahlstedt (som filmat vildsvinen här ovan) så här: 

"Vi skulle just åka från våran garageuppfart på Fritidsvägen i Hampetorp, Jag har precis satt in min son i bilbarnstolen och är på väg runt för att åka, då det kommer 7 st orädda vildsvin gåendes på vägen ca 4 meter från oss som var ute på sin promenad. De passerade och fortsatte ner mot färjeläget, haha dagens nya city svin".  

Läs också: Låt vildsvinen vara ifred

Meja dina bilder till [email protected] eller MMS:A till 72 019!

Har du också stött på oväntade djur?

Mer läsning